vineri, 12 februarie 2016

Handbal: Allison Pineau victima a insultelor rasiste la clubul ei romanesc


© AFP/Archives | Allison Pineau in timpul meciului Albastrilor contra Spaniei la Mondialul din 2015 la Kolding, in  Danemarca,  14 décembrie 2015.               



PARIS (AFP) -Handbalista franceza  Allison Pineau a fost victima unui abuz rasist în timpul unui joc din Campionatului din România desfasurat marți cu clubul său, Baia Mare, la Zalau.

Spectatorii au insultat jucătoarea pe tot parcursul jocului și au scandat cântece rasiste, a anuntat ziarul L'Equipe în ediția de joi.

"Nici un comentariu despre acest talmeș-balmeș. Astfel, o parte din România arată lipsă de respect. Nu voi fi de acord cu acest tip de atitudine și comportament", a declarat internationala in mesajul in limba engleză pe pagina sa de Facebook.

Pineau, 26 ani,poarta din vara anului trecut tricoul din Baia Mare, cel mai bun club românesc, dupa ce inainte a jucat pentru Nîmes si Metz.
"Sunt neagra și mândra de culoarea mea. Nu uitati ca  reprezint o echipă românească în propria voastra țară. Nu voi lăsa pe nimeni sa ma striveasca, mai ales cu privire la originea mea", a scris jucatoarea...citeste mai departe
 
Sursa:France24.com
Data:11.02.2016





Niciun comentariu: