duminică, 14 februarie 2016

MELODII DE NEUITAT My Way"My Way" este o melodie care a devenit foarte cunoscută în interpretarea lui Frank Sinatra. Versurile au fost scrise de Paul Anka pentru o linie melodică inspirată din cântecul francez "Comme d'habitude", compus de Claude François și Jacques Revaux, cântat în 1967 de Claude François. Versurile în limba engleză scrise de Paul Anka nu au legătură cu versurile melodiei originale franceze.

Paul Anka a auzit cântecul original, cântat de Claude François, în timpul unei vacanțe petrecute în sudul Franței, în 1967. A plecat la Paris, pentru a negocia drepturile asupra acestui cântec. A primit drepturi de adaptare, înregistrare și publicare fără niciun cost.
Întors în New York, Anka a rescris cântecul original francez pentru Sinatra, schimbând structura melodică și versurile. A început la ora 1 noaptea și a terminat la ora 5 dimineața, l-a sunat pe Sinatra în Nevada și i-a spus că are ceva special pentru el. În decembrie 1968, a avut loc înregistrarea, iar la începutul lui 1969 — lansarea melodiei ''My Way'', pe albumul cu același nume, dar și ca single. A ajuns pe locul 27 în Billboard Hot 100 și pe locul 2 în Easy Listening, în SUA. În Marea Britanie, single-ul a cunoscut un record nemaiîntâlnit, fiind cântecul cu cea mai lungă perioadă în Top 40 — 75 de săptămâni...citeste mai departe

Sursa:Agerpres
Data:13.02.2016

Niciun comentariu: