vineri, 19 februarie 2016

Muzeul Brâncuşi, "o provocare TERIBILĂ". Iohannis: Sper în finalizarea negocierilor pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului" - FOTO, VIDEO

Muzeul Brâncuşi reprezintă "o provocare teribilă" pentru Ministerul Culturii, deoarece reprezentanţii săi sunt în situaţia de "a construi din nimic", în prezent fiind făcuţi însă primii paşi pentru identificarea unui spaţiu şi a unei poveşti care să reflecte notorietatea sculptorului român.

Pe de altă parte, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că opera lui Constantin Brâncuşi are nevoie de acţiuni concrete pentru a fi pusă în valoare, arătând că speră în reluarea şi finalizarea negocierilor pentru revenirea Cuminţeniei Pământului în domeniul public al statului.

"Cunoaşterea, protejarea şi punerea în valoare a operei lui Brâncuşi au nevoie de acţiuni concrete, dincolo de bune intenţii. Apreciez iniţiativa înfiinţării Muzeului Brâncuşi la Târgu Jiu. De asemenea, sper în reluarea şi finalizarea negocierilor pentru revenirea Cuminţeniei Pământului în domeniul public al statului şi doresc un deznodământ favorabil nominalizării Ansamblului Calea Eroilor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO", a transmis preşedintele într-un mesaj de Ziua Constantin Brâncuşi.

Guvernul va relua procesul de achiziţie a sculpturii "Cuminţenia pământului", operă a sculptorului Constantin Brâncuşi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:19.02.2016

Niciun comentariu: