miercuri, 17 februarie 2016

Raportul care stârneşte controverse puternice: focarul de microcefalie nu este provocat de VIRUSUL Zika. Care ar fi cauza?


Microcefalia este o tulburare neurologică rară care determină dezvoltarea craniilor anormal de mici la nou-născuţi.
Un nou raport al oamenilor de ştiinţă afirmă că microcefalia este cauzată de pesticide mai degrabă decât de răspândirea virusului Zika. 
 
Pesticidul în cauză este piriproxifen, un larvicid ce se orientează către ţânţarii Aedes aegypti, cei care răspândesc virusul Zika. Piriproxifenul este produs de Sumitomo Chemical, o companie asociată cu gigantul agricultor Monsanto.
 
"În zona în care locuiesc majoritatea persoanelor bolnave, un larvicid chimic care produce malformaţii la ţânţari a fost aplicat timp de 18 luni, astfel că această otravă (piriproxifen) este aplicată de către stat pe apa potabilă utilizată de către populaţia afectată", citează raportul publicat de un grup de medici argentinieni care au analizat oraşele unde a fost pulverizată substanţa (PCST).
 
Grupul a adăugat că nu este "nici o coincidenţă" între faptul că cazurile de microcefalie s-au dezvoltat în Brazilia, în locurile unde este utilizat piriproxifen, în timp ce în Columbia, a doua ţară în topul incidenţei virusului, nu a fost creată această legătură între infecţia Zika şi microcefalii.
 
Chiar şi în Brazilia, nu toate cazurile de microcefalie au fost legate de prezenţa virusului Zika. "După ce experţii au analizat 732 de cazuri, au descoperit că mai mult de jumatate fie nu au avut microcefalie, fie nu au avut nicio legătură cu Zika", a scris The Washington Post.
 
 
"Am decis să suspendăm utilizarea produsului în apa de băut până când vom avea o instrucţiune de la Ministerul Sănătăţii, între timp ne consolidăm forţele în apelul către populaţie pentru a diminua posibila reproducere a ţânţarilor" , a declarat Joao Gabbardo dos Reis, secretar de stat în sănătate la Rio Grande do Sul...citeste mai departe

Sursa:Descopera.ro
Data:17.02.2016

Niciun comentariu: