sâmbătă, 13 februarie 2016

Ursuletul navetist are o noua casa

În ajun de Crăciun, un apel la 112 anunţa că pe străzile din Ploieşti se plimbă un urs. Iniţial, s-a crezut că este o farsă, dar n-a fost deloc aşa. Un pui de urs vlăguit rătăcea speriat printre blocuri. Acum, la nici două luni, Crăciuniţa - căci aşa a fost botezată femela rătăcită - a ajuns în sfârşit în noua ei casă.
Tranchilizat şi vlăguit de puteri, ursuleţul de doi ani a oferit un Crăciun de neuitat autorităţilor de la Ploieşti. El nu a venit să colinde. Cea mai plauzibilă ipoteză găsită până acum de autorităţi ar fi aceea că puiul de urs a plecat în căutare de hrană prin mărfarele garate în staţiile de pe Valea Prahovei. Nu a mai putut să coboare şi aşa ar fi ajuns în Ploieşti.


24 decembrie. Tranchilizat pe străzile Ploieștiului

Veterinarii l-au ademenit într-o zonă mai puţin circulată, l-au încercuit, tranchilizat şi dus la Grădina Zoologică din Ploieşti. Aici s-a constatat că avea vârsta de aproape 2 ani şi era femelă. La Zoo Bucov, a fost botezată Crăciuniţa, iar îngrijitorii au prins drag de ea. De atunci, stă în carantină, separat de ceilalţi urşi din parc.
Joi dimineaţă (11 februarie), soarta puiului a fost decisă. Îşi va petrece viaţa în rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Dar pentru asta, a fost nevoie ca simţurile să îi fie din nou amorţite. Dezorientat, ursuleţul s-a refugiat în cel mai înalt loc din ţarc. Şi-a scos meticulos seringile rămase în blană, apoi a aşteptat cuminte ca toată energia să i se scurgă din corp. Într-un final, le-a dat de înţeles îngrijitorilor că nu se mai poate opune, şi pentru un moment a şi colaborat. Femela şi-a pus botul pe labe şi a fost introdusă în cuşcă. Şi-a luat rămas bun şi a plecat spre Braşov.


 
...citeste mai departe

Sursa:Click.ro
data;12.02.2016

Niciun comentariu: