miercuri, 10 februarie 2016

Ziua Culturii Extraterestre, celebrată în onoarea "vizitatorilor" care ar putea veni pe Terra


"Tradiţia" a început în anul 2003, când Daniel Foley, un republican din Roswell, a primit aprobarea proiectului său legislativ în Camera Reprezentanţilor din SUA.
Ziua Culturii Extraterestre este celebrată marţi, fiind asociată unui eveniment bizar produs în anul 1947 în Roswell, statul american New Mexico, unde s-ar fi prăbuşit un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), informează cotidianul The Telegraph.
"Ziua Culturii Extratereste" are loc anual, în a doua marţi din februarie, evenimentul fiind conceput pentru a "sărbători şi a onora toţi vizitatorii extratereştri din trecut, prezent şi viitor".
"Tradiţia" a început în anul 2003, când Daniel Foley, un republican din Roswell, a primit aprobarea proiectului său legislativ în Camera Reprezentanţilor din SUA. Potrivit acestui proiect, extratereştrii ar fi contribuit la recunoaşterea statului New Mexico, asociat cu "micii oameni verzi", odată cu presupusa prăbuşire a OZN-ului în 1947. Să parcurgem astfel o retrospectivă a acelei întâmplări care s-a transformat, ulterior, într-un real subiect pentru amatorii teoriilor conspiraţioniste.
Pe 8 iulie 1947 un obiect s-a prăbuşit lângă casa unui fermier din Roswell, New Mexico, în timpul unuei furtuni puternice.
Racher W.W. "Mack" a recuperat o parte a epavei de metal, iar mulţi martori asociaţi incidentului au remarcat proprietăţile neobişnuite ale acestora. "Ciudăţenia acestei foiţe de metal consta în faptul că atunci când îl îndoiai, iar apoi îi dădeai drumul, îşi recăpăta imediat forma originală", ar fi spus William Brazel jr, fiul lui Mack, într-o declaraţie a martorilor.
Suspiciunile au fost alimentate după ce un ofiţer de informaţii al Forţelor Aeriene din Roswell, Walter Haut, a anunţat într-un comunicat de presă că un "disc zburător" a fost recuperat. Câteva ore mai târziu, în timp ce oamenii de ştiinţă ai guvernului au ajuns în zonă, s-a spus că un balon meteo s-ar fi prăbuşit.
Incidentul a fost dat uitării până în 1978, când fizicianul Stanton T. Friedman i-a luat un interviu maiorului Jasse Marcel, care fusese implicat în recuperarea epavei, în 1947. Maiorul Marcel pretindea că Administraţia SUA ar fi muşamalizat existenţa unei aeronave extraterestre, fapt ce a alimentat ani de zile teoriile conspiraţioniste. Într-o mărturisire pe patul de moarte, acesta ar fi declarat că balonul meteo era doar o muşumalizare a evenimentelor reale şi pretindea că ar fi văzut extratereştri.
În cartea sa "Zona 51", sciitoarea Annie Jacobsen a înaintat teoria conform căreia Roswell a fost "un scenariu sovietic pentru a crea panică în SUA"...citeste mai departe

Sursa:Descopera.ro
Data:09.02.2016

Niciun comentariu: