marți, 1 martie 2016

Americanii folosesc arme informatice împotriva Statului Islamic în Siria şi în Irak. "Comandament cibernetic" al armatei SUA

Americanii folosesc arme informatice în războiul împotriva grupării Stat Islamic (SI) în Irak şi în Siria, a anunţat secretarul Apărării Ashton Carter, relatează AFP în pagina electronică.


Americanii folosesc arme informatice împotriva Statului Islamic în Siria şi în Irak (Imagini: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)
 
"Folosim instrumente informatice pentru a slăbi capacitatea grupării Stat Islamic de a opera şi comunica pe câmpul de luptă virtual", a declarat Carter luni, într-o conferinţă de presă la Pentagon.
"Este vorba despre acţiuni care să conducă la pierderea încrederii în reţelele lor, despre a le supraîncărca reţelele pentru ca acestea să nu mai funcţioneze şi despre a face toate aceste lucruri care le întrerup capacitatea de a-şi comanda forţele şi de a-şi controla populaţia şi economia", a spus Carter.
Comandantul Statului Major Interarme Joseph Dunford, care a participat la această conferinţă de presă, a trasat o paralelă între asedierea fizică a SI în fiefuri ca Mosul (Irak) şi Rakka (Siria) şi asedierea în spaţiul cibernetic.
"Încercăm - fizic şi în acelaşi timp virtual - să izolăm gruparea Statul Islamic", a declarat Dunford.
Însă cei doi oficiali au refuzat să ofere mai multe detalii despre operaţiunile cibernetice ale armatei americane.
"Nu vrem" ca jihadiştii "să fie capabili să facă diferenţa" între perturbările legate de armamentul cibernetic american şi perturbările care nu au legătură cu acestea, a spus generalul Dunford.
Confidenţialitatea este cu atât mai importantă cu cât aceste arme cibernetice sunt "noi", "surprinzătoare" şi "utilizabile" totodată împotriva altor adversari decât SI, a subliniat la rândul său Carter.
Secretarul american al Apărării nu a precizat care sunt aceşti inamici...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:01.03.2016

Niciun comentariu: