marți, 15 martie 2016

Mihaela Bilic: „Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian“

Nutriționistul atrage atenția că privarea de alimentele de origine animală nu garantează protecția organismului în fața afecțiunilor majore.
Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezbătut, pe contul său de Facebook, problema secretului „tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte”. Mai precis, aceasta a menționat faptul că bolile grave nu se pot vindeca printr-un regim drastic. Mai mult, medicul nutriționist le-a explicat fanilor săi de pe rețeaua de socializare faptul că o dietă fără grăsimi nu oferă protecție împotriva infarctului și nici un meniu vegetarian nu ne „scapă“ de cancer.
„Secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte… nu stă în mâncare: (întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătură cu mâncatul sănătos, care vor să știe cum să-și păstreze sau să găsească/regăsească tinerețea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că așteptați prea multe de la o farfurie cu mâncare :)“, le-a scris Mihaela Bilic fanilor săi.
„O fi important ce băgăm în gură, cât și cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea și sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ți poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viață echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian și nici protecție împotriva infarctului nu primești dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poți vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special și nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat. Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieții doar știind ce să mâncăm“, crede ea.
„Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul, însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav și pe care, de multe ori, nu-i vedem/simțim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naștere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasă și ele urme. Și cel mai rău ne facem singuri neștiind să exteriorizăm/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulțumirea și necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea“, explică medicul nutriționist, care a fost invitată să suțină, în curând, un discurs despre nutriție în Parlamentul European.
„Așa că nu vă mai umpleți cu suspiciune și neîncredere farfuriile, ci căutați să vă trăiți viața frumos, cu bunătate, liniște și împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!“, și-a încheiat Mihaela Bilic mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa:OK Magazine
Data:15.03.2015

Niciun comentariu: