sâmbătă, 12 martie 2016

UPDATE ​Sudanul de Sud: Militiile aliate cu guvernul au fost autorizate sa violeze femeile in contul salariului

Situatia drepturilor omului in Sudanul de Sud este "printre cele mai oribile" din lume, afirma ONU, care arata intr-un raport ca soldatii aliati cu guvernul au fost autorizati sa "violeze femeile in contul salariului", scrie AFP.

"Este vorba de o situatie a drepturilor omului printre cele mai oribile din lume, cu o utilizare masiva a violului ca instrument de teroare si ca arma de razboi", a declarat Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein.

"Scara si tipul de violente sexuale - care sunt comise in special de fortele guvernamentale SPLA (Armata populara de eliberare a Sudanului) si militiile cu care sunt aliate - sunt descrise cu detalii ingrozitoare si devastatoare, la fel ca si atitudinea - aproape dezinvolta dar calculata - a celor care au masacrat civili si au distrus bunuri si mijloacele de subzistenta", a adaugat el.

In raportul sau, ONU asigura ca "potrivit unor surse credibile, grupari aliate cu guvernul sunt autorizate sa violeze femeile in contul salariului", pornind de la principiul "faceti ce puteti si luati ce vreti".

Sudanul de Sud, care si-a declarat independenta fata de Sudan in iulie 2011, dupa decenii de conflicte cu Khartoum-ul, a cazut prada unui razboi civil in decembrie 2013, cand presedintele Salva Kiir l-a acuzat pe fostul vicepresedinte Riek Machar ca pregateste o lovitura de stat. Peste 2,3 milioane de persoane au fost alungate din casele lor si zeci de mii ucise in razboi si in atrocitatile celor doua tabere...citeste mai departe

Sursa:Hotnews.ro
Data:11.03.2016

Niciun comentariu: