sâmbătă, 21 mai 2016

Ce ar fi cauzat tragedia? La bordul avionului prabusit acum 2 zile in Marea Mediterana .Publicat pe 21 mai 2016
La bordul avionului prabusit acum 2 zile in Marea Mediterana ar fi avut loc un incendiu. De aceasta parere sunt unii experti in aviatie. Totodata, anchetatorii francezi afirma ca sistemele automate ale avionului au semnalat ca au detectat fum la bord cu putin timp inainte de prabusire. Cu toate acestea, nu au fost anuntate cauzele prabusirii si nici nu exista vreo versiune oficiala. Cutiile negre, care inca nu au fost gasite, ar putea face lumina in acest caz.

Anchetatorii francezi au anuntat ca inainte de prabusire, sistemele automate au semnalat fum la bord. Cu toate acestea, nu se stie ce anume a cauzat fumul sau incendiul. In ciuda acestor informatii, expertii nu se grabesc sa vina cu versiuni oficiale privind prabusirea avionului. Ancheta va dura, spun specialistii. Acum sarcina principala este gasirea celor 2 cutii negre. Intre timp, armata egipteana a dat publicitatii imagini cu obiectele recuperate din Marea Mediterana. In poze se pot vedea veste de salvare, bucati din avion sau bagaje ale pasagerilor. Acestea au fost gasite ieri in largul orasului Alexandria.

”Dacă resturile sunt împrăştiate într-o zonă restrânsă, atunci probabil avionul s-a prăbuşit ca un bolovan în mare. Dacă, însă, zona este extinsă, atunci se poate presupune mai degrabă că a explodat o bombă.”

Avionul EgyptAir, cu 66 de oameni la bord, efectua cursa Paris-Cairo. Joi dimineata, aparatul a disparut de pe radar. Ulterior, s-a aflat ca acesta s-a prabsuit in mare in apropiere de insula greceasca Karpathos.

Niciun comentariu: