joi, 5 mai 2016

DIGIMATINAL | Mărturiile hackerului român Guccifer

Hackerul român Guccifer a declarat, într-un interviu pentru Fox News, că a spart foarte uşor emailul lui Hillary Clinton, la puţin timp după ce aceasta a renunţat la funcţia de secretar de Stat. Bărbatul de 44 de ani, care a fost extrădat luna trecută în Statele Unite ca să fie judecat pentru infracţiuni cibernetice, a dat detalii precise despre cum a reuşit să acceseze poşta electronică a fostei Prime Doamne. În interviul dat celor de la Fox News, Guccifer lasă să se înţeleagă că nu doar el a accesat emailul pe care Hillary Clinton l-ar fi folosit ca să transmită informaţii clasificate.

.
Marcel Lazăr, cunoscut sub pseudonimul Guccifer, a dar interviul pentru Fox News din închisoarea americană unde este ţinut. Românul spune că a spart email-ul lui Hillary Clinton la începutul anului 2013.
"- Ai accesat multe conturi, Marcel.
- Da.
- A fost uşor sau greu să accesezi serverul folosit de Hillary Clinton?
- Nu, pentru mine a fost uşor. Pentru mine şi pentru toată lumea. ", susţine Marcel Lazăr într-o discuţie cu reporterul Fox News.
Hackerul spune că a accesat adresa de email a fostei Prime Doamne după ce aceasta nu a mai fost secretar de Stat. Românul susţine că întâi a spart căsuţa de poştă electronică a unui consilier al lui Hillary Clinton, pe care a folosit-o apoi ca poartă de acces.

"- De câte ori ai accesat serverul Clinton, Marcel?
- Aş spune că de două ori. Pentru mine, nu era serverul lui Hillary Clinton. Era un server de email pe care ea şi alţii îl foloseau pentru chestiuni politice. ", a mai declarat Guccifer.
În timp ce verifica vulnerabilitatea serverului, Guccifer a găsit dovezi că acesta era folosit şi de alţii.
Experţii în informatică citaţi de Fox News spun că povestea hackerului român poate fi verifică şi că ridică multe semne de întrebare în legătură cu securitatea informaţiilor stocate pe serverul folosit de Hillary Clinton.
"Dacă un băiat român de la ţară a putut să-l acceseze, înseamnă că putea să fie accesat de către oricine. ", declară Morgan Wright, expert în cibersecuritate...citeste mai departe

Sursa:Digi24.ro
Data:5 mai 2016

Niciun comentariu: