joi, 5 mai 2016

Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion

Rusia a anunţat că a trimis, vineri, un avion care să intercepteze o aeronavă a SUA ce se apropia de graniţele ţării deasupra Mării Baltice întrucât aceasta îşi dezactivase transponderul, necesar pentru identificare, Pentagonul catalogând anterior manevrele ruse drept "nesigure şi neprofesioniste".

Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
 
Pentagonul a comunicat vineri faptul că un avion RC-135 al forţelor aeriene americane efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional, iar un avion rus de luptă de tip SU-27 l-a interceptat "într-un mod nesigur şi neprofesionist", potrivit Reuters online.
Potrivit CNN, avionul rus s-a apropiat până la o distanţă de aproximativ 30 de metri de avioul american şi a efectuat un tonou.
"Toate zborurile avioanelor ruse unt efectuate în conformitate cu legislaţia internaţională de folosire a spaţiului aerian", a anunţat Ministerul rus al Apărării....citeste mai departe

Sursa;Mediafax
Data:30 mai 2016

Niciun comentariu: