joi, 23 iunie 2016

Filme de colectie:Moscova nu crede in lacrimi (1980)Moscova nu crede în lacrimi (în rusă Москва слезам не верит) este un film rusesc din anul 1980, care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1981.

Moscova nu crede în lacrimi” este stabilit în capitala Rusiei sovietice de la sfârșitul anilor 1950 până la sfârșitul anilor 1970. Filmul spune povestea a trei fete provinciale care vin la Moscova. Acestea iau în chirie aceeași cameră într-un dormitor și în cele din urmă devin prietene. Katerina (Vera Alentova) se străduiește să-și ia doctoratul și, de asemenea, lucrează din greu la o fabrică. Ea locuiește în apartamentul unor rude bogate din Moscova pentru o vreme, iar prietena sa Ludmila (Irina Muraviova) o convinge să pretindă că sunt fiicele unui profesor bogat pentru a seduce moscoviți inteligenți și bogați. La o petrecere organizată de Ludmila în apartament, Katerina se întâlnește cu un bărbat, Rudolf (Iurie Vasiliev), care lucrează pe post de cameraman la un canal de televiziune. Acesta, până la urmă, o obligă pe Katerina să se culce cu el, lăsând-o însărcinată. Rudolf refuză să se căsătorească cu ea sau să recunoască că este copilul său. Din această cauză Katerina rămâne singură cu un copil - mama lui Rudolf îi spune să-i lase fiul în pace și-i oferă și bani în acest scop, dar Katerina refuză...citeste mai departe

Sursa:WikipediaPublicat pe 31 ian. 2014
Franco Zeffirelli  si Brooke Shields prezinta Oscarul pentru cel mai bun film strain decernat Uniunii Sovietice  pentru filmul "Moscova nu crede in lacrimi" in 1981.

Niciun comentariu: