sâmbătă, 11 iunie 2016

Formula 1 Canada: Hamilton și Mercedes conduc după FP1

 

Lewis Hamilton a stabilit primul reper al weekendului, fiind cel mai rapid pilot în prima sesiune de antrenamente libere din Canada.

Toate cele trei compoziții de pneuri puse la dispoziție de Pirelli au fost folosite de piloți, Hamilton stabilind cel mai rapid tur pe gumele supersoft, în timp ce coechipierul său, clasat al doilea, a folosit ultrasoft-urile. Ferrari și Red Bull au fost cele două echipe care s-au apropiat cel mai mult de Mercedes.
După ce ziua de joi a fost una foarte friguroasă la Montreal, vinerea antrenamentelor libere a fost una mult mai caldă, iar toate mașinile au ieșit pe circuit în primele minute ale FP1 pentru câteva tururi de acomodare. Nico Rosberg a stabilit primul timp cronometrat.
Primul weekend de cursă de pe continentul american a anului a adus câteva îmbunătățiri importante performanțelor mașinilor. Cum Dragoș Soare-Rada scria în preview, Ferrari are în această săptămână la dispoziție o turbină modificată care ar putea să-i apropie pe italieni mai mult de rivalii de la Mercedes. Renault a implementat noua unitate de putere folosită de Daniel Ricciardo și Kevin Magnussen în Monaco tuturor mașinilor motorizate de ei, dar Red Bull a adoptat și un nas mai scurt unuia dintre monoposturile sale.
Dintre fruntașe, Mercedes este singura echipă care nu a adus în Canada un pachet evident îmbunătățit. Totuși, pe monoposturi există un nou monkey-seat, iar Rosberg a testat în această primă sesiune de antrenamente o aripă spate nouă, menită să fie folosită peste o săptămână, în MP al Europei de la Baku.
Pe circuit, după tururile de acomodare a avut loc o mică pauză, iar apoi timpii cronometrați au început să scadă treptat, cu mașinile „încălțând” fie pneurile soft, fie pe cele supersoft.
Această perioadă nu a durat mult, pentru că Felipa Massa a alunecat pe perioada de frânare la intrarea în primul viraj și nu a putut controla mașina sa. Ea a lovit unul din bannerele noului sponsor al Formulei 1, Heineken, în zona în care brazilianul a avut accidentul din 2014 cu Sergio Perez...citeste mai departe

Sursa:PitStops.ro
Data:10 iunie 2016

Niciun comentariu: