marți, 7 iunie 2016

Pasiuni ale copilariei:AeromodelismAeromodelismul este un sport tehnico-aplicativ ce constă în proiectarea, construirea și pilotarea sau lansarea fara comanda directa a aeromodelelor.

Aeromodelele sunt modele, zburătoare sau nu, ale unor aeronave existente sau imaginare, de cele mai multe ori miniaturi ale unor avioane construite folosind materiale ușoare cum ar fi polistiren, lemn de balsa, spumă, fibră de sticlă sau fibră de carbon.

Un aeromodel este un obiect cu dimensiuni reduse care poate genera forta necesara zborului, cu ajutorul mijloacelor existente la bordul lui si care se supune acelorasi legi fizice si dinamice ca si un avion adevarat.
Reprezentările pot varia de la simple planoare la machete la scara redusă. Aeromodele pot fi construite ca modele statice sau ca aeromodele pentru aeromodelism (zbor circular sau radio-comandate, RC).

Aeromodelele pot fi împărțite în două categorii de bază: machete statice și aeromodele zburătoare.

Machete statice
Machetele statice sunt copii la scara ale unor avioanelor din trecut sau din zilele noastre.

Aeromodele zburătoare

Sunt împărțite de către Federația Aeronautică Internațională (FAI) pentru sportul aeromodelistic în funcție de modalitatea zborului, dimensiunile de gabarit, tipul propulsorului și capacitatea cilindrică în mai multe clase

clasa F-1: pentru aeromodele pentru zbor liber, unde aeromodelistul nu are control asupra aeromodelului...citeste mai departe
Sursa:Wikipedia

VIDEO:Mid Iowa Control Liners Stunt Contest PAMPA Stunt Day 2
shugemery
Publicat pe 6 iun. 2016

Niciun comentariu: