luni, 4 iulie 2016

Chinezii au terminat de construit MONSTRUL cu care vor VÂNA EXTRATEREȘTRII | GALERIE FOTO

Evenimentul Zilei [3/07/2016]
 
Proiectul care a costat 176 de milioane de euro are o suprafață de 30 de ori mai mare decât a unui teren de fotbal și un diametru de 500 de metri. Cu denumirea FAST - Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope, telescopul este construit în provincia Guizhou, în sud-vestul Chinei.
 
Scopul acestui telescop este de ridica puterea spațială a chinezilor, de a explora spațiul cosmic și de căutare de indicii care să confirme sau infirme existența vieții extratereste.
Autorităţile şi inginerii chinezi au testat componenta cheie în interiorul telescopului masiv înainte de a o pune în funcţionare pe un termen nelimitat. Timp de un week-end, ”retina” a fost instalată în telescop şi testată cu succes.
 
Potrivit China Daily, vasul reflector va colecta semnale din întregul univers. Noua antenă este capabilă să reflecte semnale radio din univers la un punct focal, în cazul în care cupola receptor va fi statică.
 
Corpul telescopului este gigantic, măsurând 500 de metri. Înconjurul telescopului poate dura 40 de minute. Vasul enorm este format din peste 4.500 de panouri triunghiulare şi cea mai mare parte a panourile laterale măsoară 11 metri lungime.          
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

Niciun comentariu: