joi, 21 iulie 2016

Fa-ti vacanta in Martinica, micul Paris din Caraibe!

Foto: charterfleet.com
 
Martinica este o idee foarte buna de vacanta daca esti un iubitor al plaiurilor franceze, dar iti doresti, in acelasi timp, sa te relaxezi la soare, intr-o insula din Caraibe.
Insula face parte din Arhipelagul Antilelor Mici, alaturi de insule precum Barbados sau Dominica, din punct de vedere geografic, insa, politic, face parte din Departamentul regiunilor de peste mari al Frantei (DOM), fiind la 7.000 de kilometri distanta de coastele europene si la 400 de kilometri de America de Sud.
Aici te vei bucura atat de multimea de specii de pasari exotice, de pesti tropicali, corali si plaje cu nisip negru, dar si de restaurante cu bucatarie gourmet, in stilul tipic parizian.

Insula Martinica emana in mod egal cultura franceza si cultura caraibiana, incluziv la specificul bucatariei, care este un melanj superb intre stilul francez si cel creol (n.red - limba creola este cea de-a doua limba oficiala dupa franceza, in Martinica).

Partea de nord a insulei este locul ideal pentru plimbari in munti si pentru a explora padurile tropicale, in timp ce partea de sud este recunoscuta pentru plajele impresionante, dar si pentru centrele sale comerciale.

Ce faci in Martinica

 Foto: martinique.org

Daca esti doritor sa explorezi minunatiile insulei, LonleyPlanet iti recomanda excursiile cu barca la Rocher du Diamant, unde poti inota intre corali, poti vizita o pestera cu lilieci sau, pur si simplu, sa admiri de aproape roca de bazalt inalta de 175 de metri.

Daca preferi sa explorezi mai confortabil insula, poti merge la Musee Volcanologique, un muzeu infiintat in 1932, care iti ofera o imagine mai clara asupra efectelor devastatoare ale eruptiei vulcanului Mont Pelee in 1902. Printre exponate vei putea vedea si imagini istorice ale orasului inainte si dupa eruptie.

Vei putea intelege astfel de ce, inainte de aceasta eruptie vulcanica, Martinica era considerata "Parisul din Caraibe", scrie Matinique.org, site-ul oficial al insulei...citeste mai departe

Sursa:Bussines24
Data:9 noiembrie 2013
Niciun comentariu: