duminică, 3 iulie 2016

Filme de colectie:Ziua Independentei-Independence Day (1996)Ziua Independenței este un film american de ficțiune și apocalipsă despre o invazie extraterestră a Pământului, din anul 1996.

 Star-urile filmului sunt Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsch, Margaret Colin, Randy Quaid, Robert Loggia, James Rebhorn, Vivica A. Fox, și Harry Connick, Jr.

Narațiunea se concentrează pe un grup disperat de oameni care se adună în deșertul Nevada după un atac extraterestru distructiv și care, împreună cu restul populației umane, participă la un contraatac decisiv pe 4 iulie, în aceeași zi cu sărbătorirea Zilei Independenței în Statele Unite.

 A fost regizat de regizorul german Roland Emmerich, care a scris scenariul împreună cu producătorul Dean Devlin. În timpul promovării filmului Stargate, lui Emmerich i-a venit ideea filmului pe când răspundea la o întrebare despre credința sa în existența vieții extraterestre. El și Devlin s-au decis să incorporeze în film un atac major, atunci când au observat că în majoritatea filmelor cu astfel de invazii, extratereștrii parcurg mari distanțe în spațiu doar pentru a rămâne ascunși când ajung în preajma Pământului.

 Filmările au început în iulie 1995 la New York, fiind finalizate la 20 iulie 1996. Lansarea filmului a fost planificată pe 3 iulie 1996, dar din cauza nerăbdării publicului, multe cinematografe au început difuzarea în seara de 2 iulie, aceeași zi în care începe scenariul filmului.
Câștigurile naționale și internaționale combinate ale filmului valorează 816.969.268 $, clasându-se pe al doilea loc, internațional, la această categorie. Actual, este pe locul al 42-lea în clasamentul câștigurilor totale din toate timpurile, și a fost în fruntea celor mai bune filme despre distrugere la scară largă și ficțiune de la mijlocul anilor 1990.
A câștigat Premiul Academiei pentru cele mai bune efecte vizuale, și a fost, de asemenea, nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră.

Data lansării pentru o continuare a filmului este 1 iulie 2016.

Wikipedia

Niciun comentariu: