miercuri, 20 iulie 2016

Florin Piersic, elogiu emoţionant adus lui Radu Beligan:"Maestre Beligan, meştere, scumpul meu tată" - FOTO

Actorul Florin Piersic a adus un elogiu emoţionant şi plin de recunoştinţă lui Radu Beligan, care a decedat, miercuri, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 97 de ani, declarând că îi "lăcrimează sufletul şi mintea", resimţind decesul actorului ca pe moartea unui părinte.

 
Florin Piersic, vizibil afectat de decesul lui Radu Beligan, a declarat pentru MEDIAFAX că deşi obişnuit cu veşti de acest fel, "niciuna nu m-a lovit mai tare decât zborul maestrului Radu Beligan":
„Ştiu că mă înţelegeţi. Am primit din păcate în ultimii ani multe asemenea veşti despre parteneri, prieteni, colegi de şcoală sau de teatru care au plecat undeva în stele cum îmi place mie să spun, dar niciuna nu m-a lovit mai tare decât zborul maestrului Radu Beligan. Dacă vreţi să ştiţi cum mă simt, vă spun. Îmi lăcrimează sufletul şi mintea aşa cum fiecare om suferă atunci când pierde, vă rog să fiţi atenţi: un părinte. Aşa cum regizorul Alexandru Finţi a fost părintele meu, pot să zic spiritual, Radu Beligan a fost un al doilea tată al meu, în familia mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, Caragiale.”, a exprimat actorul.
În declaraţia pentru MEDIAFAX, Florin Piersic a vorbit despre relaţia sa apropiată cu Radu Beligan, exprimându-şi recunoştinţa şi preţuirea pentru actorul român care l-a propus să joace în distribuţia filmului "Ciulinii Bărăganului", regizat de Louis Daquin şi Gheorghe Vitanidis, precum şi pentru faptul că l-a încurajat să nu părăsească scena de teatru:
„Maestre Beligan, meştere, cum le place colegilor mei să vă spună, scumpul meu tată al doilea. Eu, cum îmi ziceaţi Florinel, Florinel al dumneavoastră, vreau să vă spun că vă sunt recunoscător pentru că aţi crezut în mine. Când eram un puşti, abia ieşisem de pe poarta Institutului, m-aţi propus în distribuţia «Ciulinilor Bărăganului» şi datorită dumneavoastră am avut şansa de a-i vedea la Cannes pe cei mai mari artişti ai lumii. Vă sunt recunoscător pentru că mi-aţi urmărit îndeaproape drumul meu artistic şi m-aţi încurajat. Vă sunt recunoscător că aţi dorit cu tărie să mă întorc în teatru şi aţi provocat-o oferindu-mi rolul minunat din piesa «Străini în noapte».”

citeste mai departe

Sursa:Mediafax

Data:20 iulie 2016

Niciun comentariu: