sâmbătă, 16 iulie 2016

UPDATE Turcia, lovitură de stat eșuată. Bilanțul morților este înfiorător. Premierul turc: „Orice țară care…”

 
UPDATE 16:00
Autorităţile turce au înlocuit din funcţie nu mai puţin de 2.745 de judecători, după lovitura de stat eșuată. De asemenea, au mai fost schimbați și cinci membri ai Curții Supreme, echivalentul Curții Constituționale din România.
Autoritățile de la Ankara au cerut guvernului de la Atena să-i predea pe cei opt militari turci care au fugit în Grecia cu un elicopter militar turc, a anunțat pe Twitter șeful diplomației de la Ankara, Mevlut Cavusoglu.
Mai mult, Premierul turc spune că Guvernul ia în calcul reintroducerea pedepsei cu moartea, ca să descurajeze astfel puciuri. Şi mai spune ceva Binali Yildirim: „ORICE ŢARĂ CARE-L SPRIJINĂ ŞI-L ADĂPOSTEŞTE PE CLERICUL MUSULMAN FETHULLAH GULEN VA FI ÎN RĂZBOI CU TURCIA” a afirmat Binali Yildirim. Cel considerat de autorităţi ca fiind responsabil de tentativa de puci trăieşte, de ani buni, în Statele Unite.
UPDATE 13:30
Haos în Turcia, unde azi-noapte a avut loc o tentativă de lovitură de stat, în timp ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan se afla în concediu în străinătate. Premierul turc a anunţat că o facţiune militară a încercat să preia puterea.
Numărul persoanelor decedate: 265 de morți. Este vorba de 161 de civili, soldați, polițiști și 104 puciști, informează Digi 24
Preşedintele turc le cere susţinătorilor săi să rămână pe străzi, ca să preîntâmpine alte eventuale lovituri de stat. În plus, guvernul turc analizează posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru autorii loviturii militare de azi noapte, anunţă vicepreşedintele partidului de guvernământ...citeste mai departe

Sursa:PS News
Data:16 iulie 2016

Niciun comentariu: