duminică, 4 septembrie 2016

A început summitul G20 din China: Liderii lumii se întâlnesc timp de 2 zile pentru a discuta despre revigorarea economiei globale/ Pe agenda lui Obama: Brexit şi Siria

Liderii Grupului celor mai puternice 20 de economii din lume se reunesc pe 4-5 septembrie în China pentru a discuta pe tema revigorării economiei mondiale, stimularea comerţului, dar vor aborda şi o serie de chestiuni majore cu impact la nivel global, notează AFP şi The Associated Press.

 
Liderii celor mai puternice economii din lume, cât şi reprezentanţii Uniunii Europene, participă la Summitul G20 organizat în oraşul chinez Hangzhou, eveniment dominat de impactul ieşirii Marii Britanii din UE, tensiunile cauzate de pretenţiile teritoriale ale Beijingului şi neînţelegerile sino-europene privind producţia de oţel.
Beijingul speră că organizarea Summitului G-20 îi va spori influenţa în gestionarea economiei mondiale. Oficialii chinezi au declarat că vor propune un plan pentru stimularea comerţului mondial, printr-o cooperare mai strânsă în ceea ce priveşte reglementarea, finanţele, politicile fiscale, dar şi în alte chestiuni.
De asemenea, Germania, Coreea de Sud şi alte state doresc să folosească reuniunea pentru a discuta despre schimbările climatice, domeniul energiei şi posibilele reforme ale sistemului fiscal global cu scopul de a reduce evaziunea fiscală.
<Oficialii americani au anunţat că intenţionează să aducă în discuţie la summit problema supracapacităţii industriale a Chinei, dar şi alte chestiuni spinoase care afectează relaţiile economice la nivel internaţional.
Cu doar o zi înainte de începutul summitului, preşedintele Barack Obama şi omologul său chinez, Xi Jinping, au dat un semnal important în ceea ce priveşte lupta împotriva încălzirii globale prin ratificarea în mod formal a Acordului de la Paris privind schimbările climatice...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:4 sept 2016

Niciun comentariu: