vineri, 2 septembrie 2016

Exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur făcut de echipa naţională de căutare-salvare din IGSU - VIDEO

Exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur făcut de echipa naţională de căutare-salvare din IGSU - VIDEO (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Salvatorii din echipa naţională de căutare-salvare urbană, RO-USAR (Romanian Urban Search and Rescue), din cadrul IGSU, au făcut vineri un antrenament în care au simulat intervenţia în cazul producerii unui cutremur.
Echipa naţională de căutare-salvare urbană, denumită RO-USAR (Romanian Urban Search and Rescue), este o structură a Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), formată din 48 de salvatori activi şi alţi 96 în rezervă, gata să intervină dacă situaţia o impune. Vineri dimineaţă, parte din echipa RO-USAR a simulat intervenţia în cazul unui cutremur, exerciţiul având loc la poligonul IGSU de la Ciolpani, lângă Capitală.
Salvatorii au simulat salvarea victimelor de sub dărâmături şi de la etajele unor clădiri avariate de cutremur.
"Exerciţiile au constat în ceea ce facem şi într-o situaţie reală. Recunoaşterea zonei afectate, căutarea victimelor, salvarea, stabilizarea lor şi efectuarea triajului medical, lucruri pe care le facem şi într-o situaţie reală.
Astăzi am acţionat cu o treime din echipă. Echipamentele folosite de noi sunt unele la standardele internaţionale. Sunt echipamente pentru detecţia victimelor, pentru scoaterea acestora de sub pericol, aici mă refer la echipamente de spart, tăiat, de salvare de la înălţimi", a declarat colonelul Vasile Pirtea, comandantul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

În cazul unei calamităţi, zona cea mai sensibilă este Capitala, din cauza clădirilor foarte înalte, a numărului mare de locuitori şi a construcţiilor cu risc seismic, a mai spus şeful Unităţii.

Sursa:Mediafax
Data 2 Sept 2016

Niciun comentariu: