luni, 5 septembrie 2016

OBAMA și PUTIN n-au ajuns la niciun acord privind SIRIA. SUA: „Discuțiile cu rușii sunt esențiale - dacă nu erau rușii, Assad nu putea să-și susțină ofensiva până acum”

 
Președintele american, Barack Obama, și omologul său rus, Vladimir Putin, s-au întâlnit, azi, azi pentru a discuta despre încetarea violențelor în Siria, după ce negocierile între cele două guverne s-au încheiat fără un acord.
Cei doi lideri s-au întâlnit în marja summitului G20, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliul Național de Securitate al SUA, scrie CNN.
Până la această oră nu s-au făcut publice prea multe detalii despre discuțiile lor, dar oficialii americani au declarat înainte de summit că Siria și Ucraina vor fi pe agenda dialogului bilateral.
Agenția rusă TASS a citat un purtător de cuvânt de la Kremlin, care spunea că discuțiile au durat mai mult decât era planificat, iar liderii au petrecut majoritatea timpului vorbind despre situația din Siria.
Dmitri Peskov a afirmat că „întâlnirea de decurs bine”, conform sursei citate.
Discuțiile între secretarul de Stat american, John Kerry, și omologul Serghei Lavrov s-au încheiat fără rezultat, cei doi negociind un plan pentru a crește cooperarea militară între două națiuni, în efortul de a lovi mai eficient teroriștii și a preveni decesele civililor....citeste mai departe

Sursa:Evenimentul Zilei
Data:5 septembrie 2016

Niciun comentariu: