joi, 1 septembrie 2016

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în ancheta privind atentatele comise în Paris în noiembrie, continuă să refuze să fie interogat

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în ancheta privind atentatele care au avut loc în noiembrie la Paris, a refuzat să se prezinte la un interogaoriu la începutul lunii iulie, după ce a păstrat tăcerea şi la o audiere din mai, au declarat pentru AFP, surse apropiate anchetei.


 
Pe data de 7 iulie, Abdeslam a refuzat să se prezinte la interogatoriu pentru a răspunde întrebărilor judecătorului, în timp ce avocatul său, Frank Berton, se pregătea să ceară Tribunalului Administrativ din Versailles, apoi Consiliului de Stat, suspendarea dispoziţiei de videosupraveghere în celula teroristului din închisoarea Fleury-Mérogis, potrivit Le Figaro. Cererile sale au fost respinse.
Potrivit uneia dintre surse, judecătorul de instrucţie a întocmit pe data de 8 iulie un proces verbal pentru neprezentare, meţionând că Abdeslam a refuzat să fie luat din celula sa pentru a răspunde interogaroriului. Cu o zi înainte, el îşi anunţase refuzul pe o foaie de hârtie, a precizat sursa.

Sursa:Mediafax
Data:31 august 2016

Niciun comentariu: