vineri, 21 octombrie 2016

Consiliul European: Premierul Italiei, Matteo Renzi, a forţat retragerea, la summitul UE, a unei propuneri privind noi sancţiuni contra Rusiei. Ce ţări voiau noi penalităţi

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a forţat retragerea, în cadrul reuniunii Consiliului European, a unui proiect elaborat de Germania, Franţa şi Marea Britanie ce prevedea noi sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru bombardamentele efectuate în oraşul sirian Alep, scrie Financial Times.

(Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
 
În cele nouă ore de discuţii la summitul UE aflat în curs la Bruxelles, Matteo Renzi a reuşit să elimine propunerea impunerii de noi sancţiuni împotriva Rusiei lansată de Berlin, Paris şi Londra.
Matteo Renzi a declarat, la finalul dezbaterii, că îi este greu să vadă cum noile sancţiuni impuse Rusiei ar contribui la soluţionarea conflictului din Siria.
"Cred că nu are sens să facem referire la noi sancţiuni. Cred că ceea ce am scris în declaraţia finală este corect - că trebuie să facem tot posibilul pentru a promova ajungerea la un acord de încetare a războiului din Siria", a subliniat Renzi...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:21 oct 2016

Niciun comentariu: