luni, 31 octombrie 2016

Ionescu (INFP): Cutremurul din Vrancea nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Italia; este o activitate seismică normală

Luna octombrie a fost caracterizată de o activitate seismică normală, iar cutremurul care a avut loc în județul Vrancea nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.

 
"Cutremurul produs cu puțin timp în urmă nu are nicio legătură cu cutremurul din Italia pentru că sunt zone diferite și nivel de adâncime diferit. Acest seism din Vrancea este un cutremur de sine stătător, care a venit la puțin peste o lună de zile după cel de 5,3 grade pe Richter din septembrie și de aceea este poate deranjant, însă putem spune că ne încadrăm în activitate seismică normală în Vrancea", a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.
Acesta a precizat că în luna octombrie s-au înregistrat, în medie, 10 cutremure, ceea ce arată că activitate seismică a fost în limite normale.
"În luna octombrie s-au înregistrat, în medie, 10 cutremure, deci o activitate seismică normală. Nu putem știi dacă va veni un cutremur mai mare sau când se va produce unul mai mic. Nu putem spune că acest seism prevestește altceva, atâta timp cât nu se produc mai multe nu putem să ne dăm seama...citeste mai departe

Sursa:AGERPRES
Data:31 oct 2016

Niciun comentariu: