luni, 10 octombrie 2016

Mari actori:Pierre RichardNascut la data de 16 august 1934 in Valenciennes (Nordul Frantei), unde Pierre Richard (cu numele sau completPierre-RichardMaurice Charles Leopold DEFAYS) isi petrece copilaria si o parte a adolescentei.

 Dupa BA, tentat de cariera in teatru se instaleaza la Paris, unde urmeaza cursurile de Arta Dramatica la centrul Dullin in grupul lui Jean Vilar.

Debuteaza sub conducerea regizorului Antoine Boursiller, jucand piese de Mrozek. Dar dorinta de a se exprima mai liber il conduce catre cabaret. 
In decursul anilor 60 participa la multe emisiuni TV de varietati. Astfel este remarcat de Yves Robert, care ii deschide calea spre cinematografie jucand un taran "dus cu pluta" in Alexandre le bienheureux, apoi urmeaza rolul in La Coqueluche filmul lui Christian Paul Arrighi. Tot Yves Robert il incurajeaza sa scrie pentru cinema,Richardajungand sa creeze un nou tip de personaj care se impune. Personajele sale din "Distratul" sau "Marele blond cu un pantof rosu" sunt clar inspirate si de propria personalitate de o energie debordanta.
mai mult

Sursa:Cinemagia.ro
 

Niciun comentariu: