sâmbătă, 19 noiembrie 2016

16 persoane internate în spitale din Australia pentru supradozaj de "Zombie Drug"Complex News              
Publicat pe 19 oct. 2016
Aceste lucruri pot provoca moartea și avem nevoie de oameni să înțeleagă asta.

Drogul care îi transformă pe tineri în ,,zombie''

Consumatorii popularului drog K2 au prezentat un comportament incredibil de ciudat.
Consumul acestor halucinogene sintetice este foarte popular în rândul tinerilor din Statele Unite ale Americii. Ziarele şi televiziunile au raportat cazuri de leşin printre consumatori. Simptomele pe care le manifestă consumatorii pot porni de la confuzie până la nebunie, în funcţie de dozaj şi nivelul de toleranţă al consumatorului, susţine doctorul Anthony Scalzo, profesor pediatru şi directorul secţiei de toxicologie de la Universitatea din Saint Louise.
,,Această substanţă este extrem de periculoasă şi devine tot mai periculoasă”, deoarece fabricanţii încearcă să găsească noi variante pentru a putea scăpa de legile care interzic unii compuşi ai K2 din 2011, a afirmat Scalzo.  Cercetătorul a descoperit efectele drogului K2 în anul 2010, după ce multă lume a sunat la Centrul de Dezintoxicare din Missouri pentru a raporta oameni care au consumat K2. Profesorul a afirmat că persoanele credeau că drogul va avea aceleaşi efecte ca cele ale marijuanei, însă cei afectaţi experimentaseră simptome bizare, precum halucinaţiile, starile nervoase puternice şi creşterea rapidă a tensiunii arteriale.
Utilizarea canabinoidelor sintetice a avut efecte şi asupra comportamentului, inducând stări de paranoia, anxietate, atacuri de panică şi episoade psihotice . Împreună, toate aceste efecte au fost denumite ,,efectul zombie” conform campaniei educaţionale K2/Zombie DC, din Washington DC.
,,Canabinoidele sintetice conţin substanţe chimice care nu ar trebui să intre în corpul uman”, a declarat Scalzo.
Unele versiuni ale drogului sunt ilegale şi sunt vândute pe stradă, dar versiunile legale sunt vândute în magazine în ambalaje care le fac să pară un lucru sigur şi normal pentru adolescenţi, a observat doctorul....citeste mai departe

Sursa:DESCOPERA.RO

Niciun comentariu: