marți, 22 noiembrie 2016

Cazul care a şocat Italia. Ce a găsit un copil într-un ou Kinder produs în Europa de Est

 
Ouăle Kinder îi fascinează pe copiii din toată lumea de ani buni, deoarece aduc laolaltă ceva dulce și un cadou-surpriză. Însă, au fost și cazuri în care ”cadoul” a fost mult prea surprinzător, scrie realitatea.net.
De exemplu, în martie 2016, poliția alimentară italiană a lansat o investigație după ce în interiorul unui ou Kinder a fost descoperită o tabletă de Zofenopril, medicament destinat celor care suferă de hipertensiune.
Nefericitul care a descoperit pastila a fost un copil din orașelul italian Torrice, din provincia Lazio. Compania care produce ouăle, Ferrero, a declarat atunci poliției că învelișul de ciocolată al oului în cauză a fost produs în orașul italian Alba, în timp ce oul de plastic din interior, cel în care a fost descoperită capsula de Zofenopril, a fost produs în Europa de Est.
Mai ciudat este că acest medicament este disponibil doar în Italia, astfel născându-se întrebarea: ”Cum a fost posibil ca un medicament disponibil exclusiv pe tărâm italian să ajungă într-un înveliș de plastic produs în Europa de Est?”.
Părinții copilului care a descoperit pastila au reușit să intervină la timp, micuțul având intenția să înghită medicamentul, relatează AFP. Poliția italiană nu știe încă modul în care pastila a ajuns în ou, însă, spun oamenii legii, ”se pare că este vorba despre un sabotaj”, victimă fiind firma producătoare.
 

SursaMESAJ.md
Data:22 noiembrie 2016

Niciun comentariu: