sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Mari actori romani. Ilarion Ciobanu in filmul "Cu mainile curate" 1972Cu mîinile curate, ortografiat și Cu mâinile curate, este un film polițist românesc din 1972, regizat de Sergiu Nicolaescu. Rolurile principale sunt interpretate de Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Dobrescu, Gheorghe Dinică, George Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Sebastian Papaiani.
Acest film prezintă lupta comisarilor Roman (Ilarion Ciobanu) și Miclovan (Sergiu Nicolaescu) cu grupările de crimă organizată din Bucureștiul de după cel de-al doilea război mondial. La finalul filmului, comisarul Miclovan moare după ce reușise să anihileze majoritatea bandelor înarmate care terorizau capitala.
Sursa:Wikipedia

Ilarion Ciobanu (n. 28 octombrie 1931, Ciucur, județul interbelic Tighina, România - d. 7 septembrie 2008, București, România) a fost un actor român celebru. A semnat, de asemenea, regia a două filme. În anii 1950 a avut și o carieră de rugbist. A fost singurul actor român care s-a dedicat în totalitate filmului.[1]

Ilarion Ciobanu s-a născut la Ciucur, în Tighina, pe atunci parte a României. A copilărit la Constanța, pe malul mării. La 12 ani a intrat băiat de prăvălie, după care o urmat "o lungă caravană de meserii: hamal, țăran cu sapa, tractorist, miner, săpător, tâmplar, șofer, marinar, pescar"[2] până în anul 1958, când intră la IATC, pe care însă nu l-a absolvit[3], pentru că a avut de ales între a face "Setea" și a urma institutul.
Sursa:Wikipedia

Comisarul Mihai Roman este un comisar de poliție fictiv interpretat de actorul Ilarion Ciobanu în filmele „Conspirația” (1972), „Cu mâinile curate” (1972), „Ultimul cartuș” (1973), „Departe de Tipperary” (1973) și „Capcana” (1974). Spre deosebire de non-partizanul Miclovan, Roman a fost întotdeauna un adept al comunismului.

Sursa:Wikipedia


Niciun comentariu: