joi, 17 noiembrie 2016

Pierre Richard.Extras din filmul "Sunt timid dar ma tratez*
Nascut la data de 16 august 1934 in Valenciennes (Nordul Frantei), unde Pierre Richard (cu numele sau complet Pierre-Richard Maurice Charles Léopold Defays) isi petrece copilaria si o parte a adolescentei. Dupa BA, tentat de cariera in teatru se instaleaza la Paris, unde urmeaza cursurile de Arta Dramatica la centrul Dullin in grupul lui Jean Vilar.
Debuteaza sub conducerea regizorului Antoine Boursiller, jucand piese de Mrozek. Dar dorinta de a se exprima mai liber il conduce catre cabaret.
In decursul anilor 60 participa la multe emisiuni TV de varietati. Astfel este remarcat de Yves Robert, care ii deschide calea spre cinematografie jucand un taran "dus cu pluta" in Alexandre le bienheureux, apoi urmeaza rolul in La Coqueluche filmul lui Christian Paul Arrighi. Tot Yves Robert il incurajeaza sa scrie pentru cinema, Richard ajungand sa creeze un nou tip de personaj care se impune. Personajele sale din "Distratul" sau "Marele blond cu un pantof rosu" sunt clar inspirate si de propria personalitate de o energie debordanta.
Anii 80 vin cu un nou concept, cel de cuplu de comedianti pe care il formeaza cu Gerard Depardieu. Aceasta colaborare il face pe "distratul" nostru ceva mai sensibil, mai poetic.
Pierre-Richard revine in atentia publicului in 1991 cu Filmul "On peut toujours rever", film pe care il realizeaza, il scrie si in care interpreteaza rolulul principal

Sursa:Cinemagia.

Niciun comentariu: