duminică, 13 noiembrie 2016

Satul natal al familiei Trump, „asaltat” de jurnalişti: „Ne mutăm undeva unde nu vom fi hărţuiţi în propria casă”

Adevarul [12/11/2016]
 
Campania prezidenţială surprinzătoare a miliardarului Donald Trump, terminată cu preluarea preşedinţiei Statelor Unite, a avut efecte nebănuite la câţiva mii de kilometri distanţă. O localitate cu mai puţin de 1.500 de locuitori din Germania a fost asaltată de media de-a lungul campaniei, spre nemulţumirea locuitorilor – deoarece găzduieşte căminul ancestral al înaintaşilor lui Donald Trump, relatează Deutsche Welle.
„Să treci cu maşina prin Kallstadt este aproape ca şi cum ai trece prin platoul cunoscutului serial al anilor '90, Twin Peaks: un sat molcom care are un secret întunecat pe care încearcă să-l scundă de restul lumii” îşi încep prezentarea jurnaliştii germani.
 
Kallstadt este o localitate care se întinde pe mai puţini de 7  km2 şi are aproximativ 1.200 de locuitori – un aşezământ clasic din sud-vestul Germaniei din fosta regiună istorică a Palatinatului. Destul de similar ca aşezământ şi stil arhitectural cu unele din localităţile săseşti din Transilvania, ar fi greu de crezut că micuţul sat ar putea oferi ceva cu adevărat zguduitor pentru lume.
           
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: