marți, 22 noiembrie 2016

The Sun: Copii din Carei, în vârstă de şase ani, puşi să asambleze jucăriile din ouăle Kinder pentru 22 penny pe oră / Inspectoratul de Muncă Satu Mare a demarat o anchetă - GALERIE FOTO

Jucăriile-surpriză ce se găsesc în interiorul ouălor Kinder, ale companiei italiene Ferrero, sunt asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii, la montarea pieselor participând inclusiv copii, informează reporterii ziarului The Sun. A fost demarată o anchetă a ITM; părinţii nu apar ca angajaţi.
 
Sursa foto:The Sun

Copiii, care au vârste de minim şase ani, sunt plătiţi cu aproximativ un leu pe oră pentru a construi jucăriile-surpriză care se găsesc în interiorul ouălor Kinder.

Familii sărace din România muncesc chiar şi 13 ore pe zi la domiciliu pentru a asambla cu atenţie jucăriile din plastic, toţi membri familiei participând la montarea pieselor.

Potrivit jurnaliştilor britanici de investigaţie, tatăl unuia dintre copiii care lucrează la asamblarea jucăriilor a declarat că aceasta este ”o muncă de sclav”...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:22 noiembrie 2016

Niciun comentariu: