joi, 8 decembrie 2016

De pe blog.Vladimir Putin vrea să construiască un Las Vegas la Vladivostok, una dintre cele mai secretizate zone din Rusia

Vladimir Putin pariază pe una dintre cele mai secretizate zone din Rusia, unde este stocat o mare parte din arsenalul nuclear, pentru a atrage investitorii şi bogaţii din Asia şi vrea să deschidă un centru de cazinouri şi jocuri de noroc, scrie Bloomberg.

 
După ce scăderea preţului petrolului şi sancţiunile din partea Vestului au lovit Rusia, Putin a redeschis Vladivostok-ul, un oraş-port de 600.000 de oameni, renunţând la restricţii şi introducând protecţii legale fără precedent pentru investitori, în speranţa că va crea un Las Vegas lângă Moscova.
Totuşi, planul nu este lipsit de riscuri. Prin încercarea de a atrage investitori din Asia, Rusia ar putea deveni dependentă de banii din China.
"Vin chinezii! Au înţeleg să Rusia este slăbită, că China se întăreşte şi că pot prelua controlul acestor teritorii în următorii 100-150 de ani", a spus Nikolai Markovtsev, fost avocat.​

Sursa:Mediafax
Data: 2 sept 2016

Niciun comentariu: