joi, 29 decembrie 2016

Manuscrisul unui cântec de Bob Dylan, estimat la 314.000 dolari, scos la licitaţie

Manuscrisul ce conţine versurile piesei "A Hard Rain's A-Gonna Fall", un cântec cu mesaj protestatar interpretat de Bob Dylan, estimat la 200.000 de lire sterline (314.000 de dolari), va fi pus în vânzare la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la Londra, în luna septembrie, informează Reuters.


Manuscrisul conţine numeroase adnotări şi adăugiri scrise de Bob Dylan pentru textul acestei piese pe care a înregistrat-o în decembrie 1962. Cântecul a fost inclus pe albumul "The Freewheelin' Bob Dylan", care a apărut pe piaţă în anul următor.

Manuscrisul original al piesei "Like a Rolling Stone", datând din 1962, a fost vândut anul trecut cu peste 2 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, la New York, stabilind un nou record mondial de preţ pentru un manuscris ce conţine versurile unui cântec rock.

Însă versurile de la "A Hard Rain's A-Gonna Fall" reprezintă mai mult o schiţă preliminară, fiind o combinaţie de versuri scrise la maşină şi versuri scrise de mână, generând astfel o valoare estimativă mai mică. O versiune diferită a aceluiaşi cântec s-a vândut cu 485.000 de dolari la licitaţie, în 2014, la New York.

Cântecul "A Hard Rain's A-Gonna Fall", ca multe dintre piesele înregistrate de Bob Dylan în anii '60, a generat numeroase controverse, dar a fost şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti. Bob Dylan a sugerat, dar şi a negat ulterior, faptul că a scris acea piesă ca reacţie la criza rachetelor ruseşti din Cuba, cu toate că a interpretat cântecul la Carnegie Hall din New York, în septembrie 1962, cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea acelei crize internaţionale...citeste mai departe

Sursa:Mediafax

Data:26 aug 2015

Niciun comentariu: