sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Filme de "sezon": Canarul si viscolul (1969)
Canarul și viscolul este un film de lung-metraj al regizorului român Manole Marcus, realizat în anul 1969.
 Scenariul este o adaptare a nuvelei Lupta cu somnul de Ioan Grigorescu. Titlul dat filmului în limba engleză este The Canary and The Snowstorm.


Distribuția filmului cuprinde atât actori la debut (Florin Gabrea în rolul principal – de altfel, unicul rol într-un film cunoscut publicului, Maria Rotaru), cât și nume deja cunoscute și apreciate la vremea respectivă – Mircea Albulescu, Jean Constantin.


Muzica filmului, mult mai familiară publicului de astăzi decât însăși pelicula, este construită în jurul piesei leitmotiv Canarul, interpretată de formația rock Phoenix. Era prima ocazie dată formației, de a compune muzica unui film; în plus, membrii apar cântând piesa în secvența de deschidere a filmului.


Sinopsis Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.


În iarna anului 1933, un ilegalist (identificat în epoca realizării filmului cu un socialist, vezi rubrica următoare) preia numele de cod – „Canarul” – și misiunea unui coleg rănit. Va merge către o localitate din Județul Prahova, unde trebuie să întâlnească un om de legătură, spre a-i transmite un mesaj urgent.


Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: