marți, 10 ianuarie 2017

Lello."catedrala cartilor" din Porto

Trebuie, de multe ori sa astepti si o jumătate de oră sa intri la libraria ale cărei scări au inspirat pe J. K. Rowling în "Harry Potter".

De Ian Hamel, Puerto

Editat pe 09/01/2017 la 14:08 - publicata pe 01/09/2017 la 12:14 | Point.frÎn micul ghid distribuit vizitatorilor, se reamintește că librăria Lello este "un spațiu dedicat cărților și lecturii", și, prin urmare, nu se vorbește cu voce tare nici nu se utilizeaza "selfie sticks" pentru menține a se mentine un flux normal pe scări. Proprietarii își poate permite să fie mai directi: nu e  prezentata ca fiind "cel mai frumoasa librăria din lume", primind zilnic "mii de vizitatori celebri din întreaga lume"? Ziarul britanic The Guardian la fel  ca ghidul de călătorie Lonely Planet nu neagă: Lello este un reper pentru Porto, capitala  din nordul Portugaliei. O "catedrală de cărți.".

Dar oare ce i-ar putea impinge pe  turisti  sa  faca coadă în stradă  Carmelitas, în centrul istoric și să plătească trei euro să li se permită să treaca de ușa Librariei Lello e Irmao, deschisa din anul 1906? Harry Potter, în special, ale cărui aventuri au fost editate în mai mult de 400 de milioane de exemplare.
 Daca Joanne Rowling a început să-și imagineze Scoala de vrajitoare din Marea Britanie, ea și-a rafinat povestea ei în Portugalia, la Porto, unde ea a predat engleză part-time, în 1991.
A gasit ea inspiratia in  primul etaj al librăriei Lello? Nu se intra in acesta cladire numai pentru a se cumpara o carte  Acesta poate fi de asemenea, citita, stând în spatele unei mese mici, in timp ce se degusta o cafea....citeste mai departe

Sursa:Le Point.fr
Data:9.01.2017

Niciun comentariu: