marți, 17 ianuarie 2017

Rusia: Putin intampina noul presedinte din Moldova. La Moscova, liderii au decis reluarea relațiilor.



Publicat pe 17 ian. 2017
Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Președintele Republicii Moldova, nou ales, Igor Dodon în prima sa vizită de stat la Moscova, în calitate de lider al țării, marți, pentru a vorbi despre "dezvoltarea relațiilor noastre interstatale în toate domeniile."

SOT, Vladimir Putin, presedintele Rusiei, (rusă):. "Sper că prima vizită în Rusia, prima vizită în străinătate în calitate de președinte, va fi un impuls bun pentru dezvoltarea relațiilor noastre interstatale în toate domeniile Desigur, colegi și eu, noi toți, vă felicitam din nou pentru alegerea dumneavoastră în funcția de președinte al Republicii Moldova . 
"SOT, Igor Dodon, Președintele Moldovei, (rusă):. "Desigur, eu sunt sigur că începe o nouă perioadă în relația noastră în ultimii șapte ani, din păcate, parteneriatul strategic cu Federația Rusă a dispărut chiar din agenda strategică din Republica Moldova . Dar anul trecut poporul Moldovei a votat pentru președinte și a votat pentru programul președintelui ".¤

SOT, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, (în limba rusă): "Majoritatea cetățenilor moldoveni au votat pentru păstrarea națiunii, neutralitate, parteneriatul strategic cu Federația Rusă, pentru soluționarea conflictului transnistrean, problema transnistreană, pentru conservarea valorilor noastre tradiționale ortodoxe. şi tragem speranța, că în 2017, vom ajunge la o nouă etapă și vom fi capabili de a restabili parteneriatul strategic în domenii-cheie. 

"SOT, Igor Dodon, Președintele Moldovei, (rusă): "Aceasta este prima vizită oficială după alegerea mea și prima vizită oficială a Președintelui Republicii Moldova din 2008 [in Rusia] De peste nouă ani  nici unul dintre liderii moldoveni nu au venit în Federația Rusă in  vizitele oficiale. de aceea, majoritatea cetățenilor,  Moldova, acordă o mare atenție la această vizită cu speranță pentru soluționarea problemelor care s-au acumulat. "

Niciun comentariu: