vineri, 24 martie 2017

De pe blog.23.03.2015.REPORTAJ - Turist în Franţa gastronomică: Tour Eiffel şi Champs-Élysées din foie gras şi jeleu, în Capitală - GALERIE FOTO

Ambasada Franţei din Bucureşti i-a transformat, vineri seară, pe invitaţii săi în turişti gastronomici, oferindu-le o călătorie până la "Tour Eiffel", reconstruit din foie gras, şi la celebrul bulevard Champs-Élysées, recreat cu ajutorul unui jeleu din fructul pasiunii, ananas şi spumă de măr.
REPORTAJ - Turist în Franţa gastronomică: Tour Eiffel şi Champs-Élysées din foie gras şi jeleu, în Capitală (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)


Ambasada Franţei din Bucureşti a oferit, vineri seară, un dineu pentru a celebra gastronomia franţuzească, în cadrul primei ediţii a operaţiunii de anvergură "Goût de France/ Good France". Seara a fost deschisă de ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, care a subliniat faptul că gastronomia franceză este unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării sale în străinătate.

GALERIE FOTO

"Turiştii care aleg să viziteze Franţa o fac mai întâi pentru peisajele sale, pentru monumentele şi muzeele sale, pentru gastronomia sa, pentru vinuri şi pentru specialităţile regionale pe care le oferă. Toate acestea sunt parte integrantă a unui sejur în Franţa. Producătorii şi artizanii din domeniul culinar s-au organizat pentru a valorifica produsele locale", a completat François Saint-Paul.

El a afirmat că România are numeroase produse şi reţete tradiţionale care reprezintă un mare potenţial în materie de recunoaştere ca indicaţie geografică la nivel european. "Este un domeniu unde producătorii francezi pot veni cu experinţa şi cu expertiza lor în beneficiul producătorilor români care doresc să întreprindă un asemenea demers", a adăugat acesta.

La dineul dedicat gastronomiei franceze au participat, printre alţii, criticul de film Irina Margareta Nistor, fostul jucător de tenis Ilie Năstase, directoarea Humanitas Fiction, Denisa Comănescu, dar şi directorul adjunct al Institutului Francez, Christophe Pomez.


Călătoria invitaţilor în Franţa gastronomică a început cu un aperitiv tradiţional francez, gougères au comté, ierburi, paprika şi chimen, totul servit cu un pahar de şampanie. A urmat unul dintre momentele vedetă ale serii, când cei prezenţi la dineul oferit de Ambasada Franţei s-au putut bucura de o privelişte în miniatură asupra simbolului Franţei, turnul Eiffel, dar şi de aglomeratul Champs-Élysées, cele două fiind reconstituite cu mult gust. Astfel, terina de foie gras a luat forma turnului, iar jeleul din fructul pasiunii şi ananas, salata de legume de primăvară şi fructe exotice, îmbogăţită cu o spumă de măr verde, au recreat cel mai cunoscut bulevard al Europei.
Bulevardul Champs-Élysées a inclus mango, ridiche de lună, physalis, castravete, salată red chard, baby porumb, spumă de măr şi coriandru. "Am vrut să simbolizeze o mică imagine din Paris, cine se duce acolo să vadă, va fi cu atât mai bine. Am încercat să transpun în farfurie o mică vedere din Paris", a spus bucătarul-şef al ambasadei Franţei, Andrei Tamaş, pentru MEDIAFAX....citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:21 martie 2015


Niciun comentariu: