sâmbătă, 11 martie 2017

Japonia se reculege la sase ani de la tsunami

© POOL / AFP / Fișier | O ceremonie de comemorare a victimelor a fost celebrata la 11 martie 2016

TOKYO (AFP) -Japonia se va aduna sâmbătă în memoria victimelor cutremurului și tsunami în urmă cu șase ani, urmat de un dezastru nuclear pe care țara nu și-a revenit.
Ca în fiecare an, pe tot parcursul zilei, mii de oameni vor depune flori în tăcere și lumânări pe mai mult de 500 de kilometri de coastă în zonele afectate din nord-est a arhipelagului.
Ei se adună în Sendai, Ishinomaki, Rikuzentakata, Minamisanriku și in toate locurile al căror nume este acum legat de dezastru triplu: cutremur și tsunami-ul  in care au murit și au dispărut 18446 de oameni, iar accidentul de la centrala nucleară Fukushima, a lasat în urmă încă 123.000 persoane stramutate, atinse de radiații.
Un minut de reculegere va fi  la 02:46 (05:46 GMT), în întreaga țară, în momentul exact la 11 martie 2011 cand a avut loc în largul insulei principale Honshu un cutremur de magnitudine 9 care a zguduit violent o mare parte din țară și a ridicat un uriaș val ucigaș despre care japonezii spun că apare în "o dată la mileniu."...citeste mai departe

Sursa:France2.com
Data:11 mart 2017

Niciun comentariu: