joi, 2 martie 2017

Moartea lui Kim Jong nam. Doua femei acuzate de crima Publicat pe la mare. 2017
Două femei au fost acuzate de uciderea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord,


Femeile, Doan Thi Huong din Vietnam și Siti Aisyah din Indonezia, au pulverizat  substanta neurotoxica VX  pe fața lui Kim în Kuala Lumpur aeroport, la 13 februarie.


Ele au fost aduse în instanță în apropierea capitalei Malaezia, protejate de forțele speciale.Acestea ar putea risca  pedeapsa cu moartea dacă vor fii condamnate pentru crimă.
 O mare parte a opiniei publice  crede că Coreea de Nord a fost responsabila pentru atac, fapt pe care statul comunist il neagă cu înverșunare. Kim Jong-nam, a fost  un critic deschis  fata de regimul nord-coreean.Cele doua femei  vor apărea din nou in fata instantei la data de 13 aprilie, . Acuzațiile au fost împotriva doamnei Aisyah citata mai întâi, apoi împotriva doamnei Huong, ambele  fiind în cătușe.Avocatul lui sAisyah Gooi Curând Seng a cerut instanței să emită un ordin de interzicere a poliției și potențialii martori să facă declarații care ar putea pune în pericol dreptul clientului său la un proces echitabil.Ambele femei au spus ca au fost plătite anterior pentru a lua parte la ceea ce a fost un televizor Au crezut că e o farsa.
Niciun comentariu: