sâmbătă, 11 martie 2017

Peru: cartoful poate sa creasca pe Marte (studiu)

© AFP / Fișier | Cartofi prajiti pregătite pentru Salonul Agricole din Paris, 26 februarie 2015

LIMA (AFP) -Chips-uri de pe Marte? Acest lucru  într-o zi va fi posibil, deoarece  tuberculului este crescut în condiții meteorologice similare cu cele ale planetei roșii, într-un prim experiment realizat în Peru.
"Rezultatele preliminare sunt incurajatoare", a declarat vineri Centrul Internațional de cartofi în urma unui experiment realizat în perioada 14 februarie și din 5 martie la fabrica sa din Lima.
"În cazul în care tuberculii pot tolera condițiile extreme expuse aici, aceasta este o oportunitate bună pentru că ele cresc pe Marte", a declarat Silva Julio Valdivia, astrobiologist peruvian ,colaborator al agenției spațiale americane.
"Faptul că există o posibilă creștere în condiții, cum ar fi cele de pe Marte este o fază importantă a acestei experiențe", a adăugat el.
Cartoful în cauză, dintr-o selecție a sute de specii din Peru au fost crescute sub o cupolă, numită CubSat,  incare a fost reprodusă o atmosferă limitată menit să fie echivalenta cu condițiile atmosferice existente pe Marte...citeste mai departe

Sursa:France24.com
Data:11 martie 2017

Niciun comentariu: