duminică, 12 martie 2017

Rusia:Gazoductul din Turcia și centrală nucleară Akkuyu vor continua sa fie construite- PutinRuptly TV Publicat pe 10 martie 2017
Presedintele rus, Vladimir Putin, a anunțat planurile de a continua construcția a două proiecte energetice mari în Turcia, conducta de gaz Stream din Turcia și centrala nucleară Akkuyu  de  mare putere, în cadrul unei conferințe comune de presă alături de președintele turc, Recep Erdogan la Moscova, vineri.
Vladimir Putin, presedintele rus (rus): "În acest an Gazprom intenționează să înceapă construirea o altă linie energetica, Turc Stream  Două linii cu capacitatea de transfer de 15.75 miliarde de metri cubi pe an, ar trebui să fie stabilite în partea de jos a Negre. la mare. Primul va transfera combustibil pe piața internă din Turcia, a doua linie, desigur, în cazul în care va exista un interes din partea partenerilor europeni, vor transfera gaz prin teritoriul turc în Europa. "
Vladimir Putin, presedintele rus (rus): "Rosatom începe să lucreze la construirea unei centrale nucleare în Turcia, Akkuyu  cu patru unități de putere cu o putere generală de 4.800 megawați Implementarea acestui proiect  deschide perspectivele pe termen lung pentru.. . cooperarea rusă-turcă în domeniul industriei atomice pașnice Ne așteptăm ca, în viitorul apropiat, centralei nucleare de la Akkuyu sa-i fie acordat statutul de o investiție strategică, voi sublinia, ambele proiecte. - atât Stream din Turcia și centrala nucleară - trebuie sa raspunda cerințelor ecologice și de producție cele mai moderne și astfel vor deveni cele mai importante elemente ale asigurării securității energetice în regiune ".

Niciun comentariu: