marți, 28 martie 2017

Vulcanologii studiaza eruptiile recente de pe muntele EtnaNews From World
Publicat pe 26 martie 2017

Vulcanologii de la Institutul National de Geofizica si Vulcanologie din Italia folosesc drone, camere de luat vederi termice și dispozitive GPS pentru a studia schimbările de pe Sicilia Muntele Etna ca urmare a unei serii de erupții violente.
Vulcanul, unul dintre cei mai activi din lume, a fost în mare măsură latente în ultimii doi ani, dar a apărut la viață, la 28 februarie, cu erupții explozive repetate care au trimis pene portocalii de lavă în aer.
Câteva săptămâni mai târziu, la 16 martie, zece persoane au fost rănite într-o explozie vulcanică care a trimis pietre și roci care zboară în aer. Explozia a fost rezultatul unei erupții freatomagmatică așa-numita, cauzată de lovirea Magma apă - în acest caz de zăpadă.
Cercetatorii cauta acum pentru a urmări cauzele cele mai recente erupții și harta efectele lor asupra summit-ului. Rezultatele și noi imagini vor fi utilizate și pentru o construcție 3D a Etna și adăugat la o bază de date de informații utilizate pentru a monitoriza și a studia activitatea vulcanică, a declarat vulcanologul Emanuela De Beni.
Etna, la 3330 de metri (10,926 picioare), este cel mai înalt vulcan din Europa continentală și poate izbucni în acțiune de mai multe ori pe an. Ultima erupție majoră a fost în 1992.

Niciun comentariu: