marți, 18 aprilie 2017

Google s-a inteles cu Rusia pentru smartfonul Android

© Loic Venance, AFP | Google are un acord cu autoritatea concurentei din Rusia, de luni, 17 aprilie.

Textul de Romain HOUEIX


Google a decis să plătească o amendă de mai mult de șapte milioane de euro și a mari in fata concurentilor  avantajul cu sistemul Android pentru smartphone-uri, pentru a termina urmărirea penală a autorităților ruse, în cadrul unui acord anunțat luni.


Acesta este sfârșitul unui episod juridic prin care Google s-a opus autorității concurentei ruse. În Rusia, telefoane Android nu  are  preinstalate aplicații Google, cum ar fi motorul de căutare cu același nume, browserul Chrome sau Google Maps.
Multinaționalul Alfabet, societatea-mamă Google a venit, luni, 17 aprilie, într-un acord de reglementare cu FAS, autoritatea concurentei din Rusia.

 Aprobat de către instanța de judecata cu o zi inainte, acordul prevede ca dispozitivele cu sistemul de operare Android dezvoltat de compania View Mountain nu va mai trebui să preinstaleze serviciile Google.
În plus, compania americană va trebui să plătească o amendă de 7,34 milioane de euro. Acest acord este valabil timp de șase ani și nouă luni, a declarat Alexei Dotsenko, director adjunct al FAS...citeste mai departe

Sursa:France24.com
Data:18 aprilie 2017

Niciun comentariu: