sâmbătă, 8 aprilie 2017

Kim Wilde - Combodia - Discoteka 80 Moscow
Publicat pe 7 apr. 2017·Discoteka 80 Moscow

Cambodgia este al patrulea single al cantaretei Kim Wilde. Single-ul a fost lansat la sfârșitul anului 1981,anul când Kim Wilde a avut deja trei single-uri în partea de sus a topuri și un prim bestseller.
Single-ul a fost un hit international, ajungand la poziția de top în topuri
Suedia, Elveția și
Danemarca. El a fost, de asemenea, numărul unu în Franța, în cazul în care acesta a vândut un milion de exemplare și este certificată cu aur.

Single-ul a fost lansat pe format vinil 7 „, iar formatul de 12„din Germania, dar nu într-o versiune remixata sau lung. Face-B din aceste single este o piesa exclusiva intitulat Vizionarea pentru forme.
Cambodgia mai târziu a fost inclus pe al doilea album de studio de Kim Wilde Select lansat în 1982. În această versiune, titlul este urmat de un lung pasaj instrumental, luând tema principală într-un ritm mai rapid, intitulat Reprise.
Și lyrically muzical, Cambodgia a prezentat o schimbare de direcție pentru Wilde în legătură cu muzica nouă val de primul său album. Piesa a fost axat în principal pe sintetizator, cu percuție orientala.
Versurile, care spun povestea soției unui pilot al US Air Force cu sediul în Thailanda, al cărei soț dispare în mod misterios în timpul unui zbor peste Cambodgia și niciodată nu se întoarce, sunt inspirate de unele tragedii care au avut loc în Vietnamul de Sud. Când a scris versuri, Marty Wilde si-a imaginat un pilot american de zbor pe un F-4 Phantom II, doborât de o rachetă antiaeriană.


Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: