luni, 1 mai 2017

Trump, despre Kim Jong-un: "Clar este un tip foarte deştept"

                                                                                                
Digi24 [1/05/2017]  
Donald Trump l-a lăudat pe dictatorul Kim Jong-un pentru că „de la o vârstă fragedă a reușit să preia puterea”, într-un interviu pentru CBS. Declarațiile vin pe fondul unor relații tot mai tensionate cu Phenianul. Statele Unite a amenințat militar regimul comunist din Coreea de Nord, iar, în replică, regimul nord-coreean a testat două rachete balistice într-o săptămână.
Oamenii se întreabă dacă e sănătos. Eu nu ştiu ce să zic. Dar pot să vă spun, deşi multora nu le place, că a fost tânăr, avea 26 sau 27 de ani când a preluat puterea de la tatăl lui, când a murit tatăl lui. A avut de-a face cu oameni duri, mai ales generalii, dar şi alţii. De la o vârstă fragedă a reuşit să preia puterea. Sunt sigur că foarte mulţi oameni au încercat să-i ia puterea, nu contează dacă e vorba de unchiul său ori de altcineva. Deci clar este un tip foarte deştept. Însă aveam această situație de mulți ani și nu mai putem accepta. Sincer, de asta ar fi trebuit să se ocupe Administrația Obama, Administrația Bush sau Clinton”, a spus președintele Statelor Unite.
Interviul a avut loc la scurt timp după ce regimul nord-coreean a testat încă o rachetă balistică, care a explodat din nou în aer. Însă, președintele a refuzat să discute despre rachetele nord-coreene care eşuează din ce în ce mai des.
„Nu ar trebui să ne anunţăm toate mişcările. Este un joc de şah. Pur şi simplu nu vreau ca oamenii să ştie la ce mă gândesc”, a explicat Donald Trump.

cititi articolul complet în Digi24]

Niciun comentariu: