miercuri, 14 iunie 2017

Jurnal de calatorii. Reteta de chiftelute din Galugnano.



600 g de stătut pesmet de grâu,
300 g de brânză rasă
pătrunjel piper negru măcinat
ouă 


Cocule este o specialitate exclusiva din Galugnano , un mic oraș situat în centrul provinciei Lecce, practic , o specialitate culinara consumata de Paște sâmbătă.

Avem pesmetul ras pe un plan, se pune alături brânză, pătrunjel și piper și se amestecă bine. Punem in amestec mai multe ouă pentru a obține un aluat destul de neted și maleabil.
Siformano de „ Cocule “ sau chiftelute, sunt aranjate într - o tigaie, preferabil de faianță.Peste acestea se pune un strat de sos de tomate ceapă, bulion (pui o manzo) sau lapte; peste ele se presara cu un pic „de brânză rasă și se fierbe în cuptor. ....
 Pentru a fi gătite la perfecțiune, la „ Cocule “ avem nevoie de aproximativ trei ore într - un cuptor.

Sursa:TipicodiPuglia.com

Niciun comentariu: