duminică, 4 iunie 2017

Lion- Official Trailer (2016)
Lion este un film american-britanic-australian în regia lui Garth Davis, lansat în 2016.

 Acesta este adaptarea cinematografica a romanului "Am vrut să o găsesc pe mama mea" de Saroo Brierley. Filmul este bazat pe o istorie adevarata.

Saroo, un copil indian de cinci ani, foarte sărac, care locuiește împreună cu mama sa, fratele său mai mare și sora în vecinătatea Ganesh Talai în Khandwa, Madhya Pradesh, va pleca cu fratele său mai mare Guddu  din gara Khandwa .

 De acolo, ei iau un tren într-un alt oraș.
  Saroo, obosit de călătorie, adoarme. La sosire, Guddu ia spus fratelui său că el va lucra și îi cere să vină și să ajute, dar Saroo, încă adormit, îl imploră să doarmă din nou; fratele său il lase în pace, spunându-i să aștepte pe o bancă în stație.

Guddu nu reapare. Saroo, a intrat în panică, îl caută în gară și în cele din urmă s-a refugiat într-un tren staționar și adoarme. Când se trezește, trenul este im miscare. Vagoanele sunt goale, iar ușile sunt blocate. Nu a fost deblocate până la sosirea în stația Howrah din Calcuta, Bengalul de Vest, unde în cele din urmă ușile sunt deschise pentru a permite pasagerilor o plimbare.

Saroo are posibilitatea de a iesi. E ratacit pe străzile din orașul mare, nu vorbește bengaleză (limba lui este hindi), el rătăcește cu alți copii și în final luat de un orfelinat și este adoptat de un cuplu australian din Hobart , Tasmania.

La maturitate,integrat in societatea australiană , ea rămâne totuși chinuit de amintirea familiei sale indiene.
 Într-o zi, el a început să cerceteze cu ajutorul Google Earth pentru a încerca să localizeze satul lui și a familiei sale, bazându-se pe câteva fragmente de amintiri din copilărie. în cele din urmă el reușește să localizeze satul copilăriei sale, și merge acolo, după 25 de ani de absență.
 El își găsește familia: mama și sora lui. El află că fratele său mai mare Guddu a murit noaptea în care a dispărut, lovit de un tren.

Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: