vineri, 2 iunie 2017

Thomas Pesquet înapoi pe Pământ, "Ma obișnuiesc cu gravitatea“

VIDEO. Francezii, într-o misiune acolo șase luni, a aterizat vineri în compania cosmonautului Oleg Novitski în centrul Kazahstanului.
sursa AFP
Editat pe 02/06/2017 la 18:36 - publicata pe 06/02/2017 la 17:32 | Point.f

Shamail Zhumatov/AFP

A stat peste 200 de zile la la bordul Stației Spațiale Internaționale. La 2 iunie, astronautul Thomas Pesquet a atins din nou pamantul in compania cosmonautului Oleg Novitski. Ambii bărbați au aterizat la 16 orele 16:10- Paris- (14 ore 10 GMT), în stepele din Kazahstan.

Capsula celor doi astronauți au aterizat la timp în apropierea orașului Jeskazgan din centrul Kazahstanului, a confirmat pentru Agence France-Presse Centrul Rus de Control (tsup). „Totul este în ordine, aterizarea este finalizată. Vom pleca acum sa scoatem cosmonauții din capsula , a spus centrul prin telefon. Președintele francez Emmanuel Macron, care a participat la Paris la transmisiunea în direct ce a avut loc la CNES, agenția spațială franceză,a aplaudat la aterizare.

„Felicitări, suntem cu toții foarte mândri“, a spus președintele astronautului francez prin telefon. „Cum te simți? „“ E în regulă, mă obișnuiesc cu gravitația, trebuie doar să tin acest telefon si este dificil" a raspuns razand Thomas Pesquet, care a fost înconjurat de o echipă medicală chiar la iesirea din capsulă spatiala...citeste mai departe

Sursa:Le Point
Data:2 iunie 2017


Niciun comentariu: